Us oferim les següents activitats:

1. XERRADA DE INTRODUCCIÓ AL MINDFULNESS PER A PARES I MARES. 

En aquesta xerrada us convidem a conèixer què és el Mindfulness o atenció plena i de quina manera ens pot ajudar a construir una relació més plena amb els nostres fills i filles per a acompanyar-los en el seu desenvolupament.

Com a pares i mares volem afavorir el creixement i equilibri dels nostres fills a tots els nivells. La vida personal i familiar és en els nostres dies molt complexa, accelerada i plena d’exigències. Tot sovint, sense ser-hi conscients, posem en marxa un pilot automàtic que ens fa reaccionar més que respondre a les seves demandes, que ens dificulta gestionar els moments de crisi, comunicar-nos realment i trobar espais per ser-hi plenament presents.

El Mindfulness o atenció plena ens ajuda a desenvolupar habilitats per estar atents de maner intencionada, amb consciència. Ens permet fer una pausa per connectar amb nosaltres mateixos, ens ajuda a reforçar el nostre equilibri emocional, a estar més presents i a desenvolupar noves eines per afrontar el repte de ser pares i mares.

La xerrada té una durada de 1,5 h.

“El millor regal que podem fer als nostres fills és la nostra pròpia presència” (Jon Kabat-Zinn)

2. PARES I MARES PLENAMENT!   PROGRAMA DE MINDFULNESS PER PARES I MARES.

Aquest és un programa basat en l’atenció plena o Mindfulness per  ocupar-nos de com acompanyar els nostres fills i filles en el camí cap a la seva autonomia.

La pràctica del Mindfulness ens ajuda a desenvolupar les nostres pròpies eines per respondre cada dia al repte de ser pares i mares. Ens permet reforçar la conexió amb nosaltres mateixes,  l’atenció i la regulació emocional. Des d’un major equilibri podem cultivar la presència i la sintonia en les relacions familiars.

El programa consta de 6 sessions on treballarem, d’una manera pràctica, la relació que construïm amb els nostres fills i filles.

1. Cultivar la presència. Entrenar l’atenció.
2. Ser pare, ser mare….quines històries ens expliquem?
3. Intel·ligència emocional.
4. La confiança i els límits.
5. La comunicació.
6. Tot canvia! Com portar Mindfulness a la vida familiar?

Espai per a pares i mares d’infants i adolescents. A les sessions combinem l’espai de reflexió i  pràctica, en grups reduïts.

3. CONVERSES CONSCIENTS. 

Us proposem diferents xerrades dins del programa de CONVERSES CONSCIENTS. Es tracta d’un espai de trobada i conversa des de l’atenció plena (Mindfulness) sobre temes que ens poden preocupar o interessar en relació als nostres fills/es. Us fem una proposta de converses conscients oberta per poder recollir també les suggerències del grup de pares i mares que hi participin. L’AMPA pot seleccionar les xerrades que siguin del seu interès.

1. Com son els nostres fills/es?
2. Com funciona el cervell adolescent i com no perdre la calma…?
3. Acompanyar les pèrdues i els dols dels notres fills/es
4. Com cultivar l’alimentació conscient i els hàbits saludables en família?
5. Com ajudar als nostres fills/es a fer un ús més conscient de les tecnologies i xarxes socials?ls dels nostres fills/es?

Les sessions són de 1,5 hores de durada, on combinarem pràctiques d’atenció plena, reflexió i conversa. Per participar en aquestes xerrades  no cal haver assistit prèviament als programes de Mindfulness.