Acompanyar els fills i filles en aquests temps de pandèmia és un gran repte per a les famílies. Convivim amb situació nova, canviant, de la qual desconeixem la durada i que afecta molts àmbits de les nostres vides i ens obliga a relacionar-nos amb la incertesa en el dia a dia. Com  a pares i mares som conscients de com aquesta situació pot arribar a impactar en els nostres fills i filles.   Han passat mesos tancats a casa, han limitat les seves interaccions, tornen a l’escola o a l’institut enmig de mesures de seguretat que canvien la seva forma d’aprendre i de relacionar-se. Potser han aparegut pors, ansietat, irritació, problemes relació, apatia…que expressen aquestes dificultats en el sistema familiar.

El programa d’acompanyament de famílies en temps de pandèmia s’adreça a pares i mares que vulguin:

 • Cultivar la regulació emocional, la flexibilitat psicològica, la comunicació activa i la cura d’un mateix i dels fills i filles en aquests temps d’incertesa.
 • Treballar una major presència i sintonia en les relacions familiars.
 • Desenvolupar els propis recursos per afavorir l’equilibri i el creixement emocional d’infants i adolescents, en l’actual context.
 • Disposar d’eines senzilles per integrar a la vida quotidiana que ajudin a gestionar les situacions difícils i trobar més espais de calma i equilibri en la família.

Es tracta d’un programa psicoeducatiu basat en Mindfulness o atenció plena. Mindfulness permet cultivar l’atenció al moment present, sense judici i amb amabilitat, de manera que ens puguem relacionar amb les dificultats d’aquesta situació incerta d’una manera més útil. Si ens ocupem de nosaltres mateixos i del nostre rol com a pare/mare podrem acompanyar millor els nostres infants i adolescents.

Les intervencions basades en Mindfulness per pares i mares han demostrat ser útils per al desenvolupament de competències de parentalitat positiva, per una millor regulació emocional individual, per la corregulación emocional en el sistema familiar i per afavorir una major flexibilitat al canvi i la generació de recursos dins de la pròpia família.

Durant 8 setmanes treballarem manera pràctica la relació que construïm amb els nostres fills i filles, a través de les següents sessions:

 1. Cultivar la presència. Entrenar l’atenció.
 2. Ser pare, ser mare…quines històries ens expliquem.
 3. Regulació emocional.
 4. Cultivar la resiliència front la incertesa.
 5. La comunicació conscient.
 6. La confiança i els límits.
 7. Cuidar d’un mateix. Cuidar dels fills i filles.
 8. Tot canvia! Com portar l’atenció plena a la vida familiar.

METODOLOGIA

Les sessions combinen explicació teòrica, dinàmiques i diàleg amb pràctiques d’atenció plena. Els participants disposaran d’àudios i material d’acompanyament per continuar fent pràctiques i seguiment entre sessions.

Us oferim dues possibilitats de participar:

 • FORMAT GRUPAL (ONLINE): Durada de 8 setmanes, sessió setmanal de 2 hores, opció de grups de matí o tarda. Cost per participant: 250 euros.
 • FORMAT INDIVIDUAL (PRESENCIAL O ONLINE): Durada de 8 setmanes, sessió setmanal de 1,5 hores, horari a convenir. Cost: 400 euros.

Per ampliar informació, pots demanar una sessió informativa gratuïta info@plenament.cat

A la web plenament.cat trobaràs tota la informació sobre nosaltres i les nostres activitas.

Photo by Ben Wicks on Unsplash