ELS BONS PROPÒSITS DE FINAL D’ESTIU

L’acabament de l’estiu, la tornada de vacances…és una gran oportunitat per aturar-nos un moment i per connectar amb allò que és important a les nostres vides… Potser com si es tractés de l’inici d’un nou any, fem llistes de propòsits (molts ja neixen amb data de caducitat) i per enèsima vegada ens diem que aquest any sí que ho aconseguirem… I és que la vida és molt menys controlable que les nostres llistes.
Així que abans de formular propòsits, objectius… o entrar en una altra espiral d’exigència, pot ser interessant mirar amb reconeixement el que és valuós per a cadascú, les dificultats que ens acompanyen, el nostre moment vital… I des d’aquest reconeixement, podem connectar amb les nostres intencions per al nou curs. M’agrada pensar en aquestes intencions com en el rumb que estableix un viatger, del qual molt probablement es desviarà, corregirà una i altra vegada, però que li recordarà el “per a què” del seu viatge i quins són els seus valors. I des d’aquí sorgiran propòsits, objectius, accions…
Et dono alguns exemples. Pot ser més útil establir-se fermament en la intenció tenir cura del cos com un acte d’estima cap a un mateix que començar pel final i jurar que anirem cada dia al gimnàs a castigar-nos. Si tens fills, la intenció d’estar realment present quan passes temps amb ells pot ser més útil que afegir a la llista una nova activitat familiar per carregar l’agenda.  
Considera la possibilitat de dedicar-te un temps i senzillament seure, amb una actitud amable i curiosa cap a tu mateix/a, per a investigar sobre les teves intencions per al nou curs. Dins de cadascú de nosaltres, hi ha recursos que podem mobilitzar, hi ha una saviesa que sovint emmudeix enmig del soroll i l’atrafegament quotidià. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *