MindfulTeens (per adolescents de 12 a 16 anys)

L’adolescència és un procés natural on es desenvolupa cos i ment, es construeix la identitat i es camina cap a l’autonomia. Sovint els canvis físics, emocionals, les dificultats de relació i acadèmiques, la pressió de les xarxes, les conductes de risc… es converteixen en una font de malestar per l’adolescent i la seva família. A vegades, ser un adolescent pot ser realment estressant… L’adolescència és però una època funcional i adaptativa, necessària per assolir el seu creixement i autonomia com a persones.

Aquest és un programa psicoeducatiu, basat en Mindfulness o atenció plena, específic per a adolescents, per ajudar-los a millorar l’atenció, treballar la intel·ligència emocional, reduir la impulsivitat i ocupar-se millor de l’estrès. En definitiva, el programa té com objectiu que els nois i noies coneguin què els passa en l’adolescència i puguin desenvolupar els seus propis recursos per fer front a les situacions difícils i gaudir d’aquesta etapa vital.

Els adolescents que han participat en aquest tipus de programes diuen que els ha ajudat a portar millor l’estrès quotidià, al maneig de l’ansietat abans dels exàmens, a tenir més concentració a classe, a gaudir més de les activitats quotidianes, al maneig de les discussions amb pares i amics, a saber aturar-se i decidir, a relacionar-se millor amb els pensaments negatius, entre d’altres.

CALENDARI:

Grup en dimarts o dimecres. Inici: 2/ 3 d’octubre. Durada: 8 sessions. Horari: 18:30 a 20 h

Convidem a pares/mares i adolescents a la sessió orientativa gratuïta el 18 de setembre (dimarts) a les 19 h, on podreu conèixer amb detall el programa.

CONTINGUTS:

El programa consta de 8 sessions on treballarem d’una manera pràctica, participativa i progressiva a partir de la pròpia experiència dels adolescents.

 1. Què passa quan ets adolescents?
 2. Aprèn a observar amb atenció.
 3. Què et passa amb les emocions?
 4. Com funciona la teva ment?
 5. Atura’t. Com triar una resposta més útil?
 6. Construint amistats i relacions.
 7. Aprèn a valorar-te i cuidar-te.
 8. Buscant el teu camí al mon.

METODOLOGIA:

 • Sessions que combinen explicació teòrica, dinàmiques i diàleg amb pràctiques d’atenció plena i moviment conscient.
 • Sessions de 1,5 hores amb periodicitat setmanal.
 • Àudios i material d’acompanyament per fer les pràctiques a casa.

COST:

El cost total del programa és 210 euros per adolescent participant. En cas de germans, el cost per al segon germà o germana és de 180 euros.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *