Programa MindfulNins (per a nens i nenes de 7 a 11 anys)

 

Els nens i nenes estan avui exposats a un món d’estímuls constants (visuals, físics, sonors), a dosis creixents d’informació sense prou temps de processament, a agendes plenes d’activitats… Cada vegada resulta més difícil prestar atenció a una sola cosa, aturar-se i poder reflexionar per aprendre, poder gaudir del temps lliure i de la companyia dels altres. Tot això, acaba repercutint negativament en el benestar dels nens i nenes.

Aquest és un programa basat en Mindfulness que té com a intenció treballar la capacitat d’estar atents, cultivar les bases de la intel·ligència emocional i d’una conducta més reflexiva i amable, en nens i nenes.

El Mindfulness o atenció plena cultiva la capacitat de prestar atenció de manera intencionada a l’experiència del moment present, d’una manera curiosa i amable. Aquestes capacitats formen part dels nens i nenes i cal cultivar-les. Aquest entrenament es realitza mitjançant una sèrie de pràctiques senzilles que permeten als nens i nenes aturar-se, observar el que experimenten en el seu interior i en el seu entorn i poder respondre d’una manera més útil a les dificultats en el seu dia a dia.

La pràctica regular del Mindfulness és una eina per a fomentar el benestar de nens i nenes, ajudant a:

 • Millorar l’atenció, concentració i el procés d’aprenentatge.
 • Desenvolupar recursos propis que els ajudin a ocupar-se millor de les emocions difícils.
 • L’autoregulació i una millor gestió de la impulsivitat.
 • Desenvolupar capacitats com la paciència, l’empatia i l’amabilitat.
 • Millorar la relació amb els companys i en la família.

Es tracta d’activitats que els nens i nenes podran després portar, de manera senzilla, a la seva vida quotidiana.

CALENDARI: 

Grup en dimarts o dimecres. Inici: 2/ 3 d’octubre. Durada: 8 sessions. Horari: 17:30 a 18:30

Et convidem a la sessió orientativa gratuïta el 19 de setembre (dimecres) a les 18 h, on podràs conèixer amb detall el programa.

CONTINGUTS DEL PROGRAMA:

El programa s’organitza en 8 sessions més una sessions per pares i mares.

 • Connectant amb l’atenció.
 • Descobrint les sensacions del cos
 • Experimentant el món amb els sentits
 • Hola emocions!
 • Com funciona la ment?
 • Fem una pausa (reaccionar vs respondre)
 • Sent amable amb tu mateix i amb els altres
 • Mindfulness de cada dia.

METODOLOGIA:

Sessions de 1 hora de durada, on de manera dinàmica i adaptada a nenes i nenes, s’aniran desenvolupant els continguts del programa i les diferents pràctiques. Els participants disposaran d’una guia cada setmana per poder practicar a casa.

Es recomana que les famílies puguin participar també en el procés d’aprenentatge, mitjançant una xerrada introductòria per pares i mares, i amb diferents propostes per a casa que es realitzaran al llarg del programa. Els pares i mares estan convidats a la part final de la sessió de tancament.

COST:

El preu del programa és de 180 euros per participant. En el cas de germans, el segon germà tindrà un preu de 150 euros.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *