Mindfulness per pares i mares.

Aquest programa és una invitació a conèixer què és el Mindfulness o atenció plena i de quina manera ens pot ajudar a construir una relació més plena amb els nostres fills i filles i acompanyar-los en el seu desenvolupament.

Com a pares i mares volem afavorir el creixement i equilibri dels nostres fills i filles a tots els nivells. La vida personal i familiar és en els nostres dies molt complexa, accelerada i plena d’exigències. Tot sovint, sense ser-hi conscients, posem en marxa un pilot automàtic que ens fa reaccionar més que respondre a les seves demandes, que ens dificulta gestionar els moments de crisi, comunicar-nos realment i trobar espais per ser-hi plenament presents.

La pràctica del Mindfulness ens ajuda a desenvolupar les nostres pròpies eines per respondre cada dia al repte de ser pares i mares. Afavoreix una major presència i sintonia en les relacions familiars. Ens permet fer una pausa per connectar amb nosaltres mateixos i reforça el nostre equilibri emocional.

Aquest és un espai obert a pares i mares d’infants i adolescents de diferents edats.

Els objectius del programa son:

 • Conèixer la pràctica i els beneficis del Mindfulness.
 • Facilitar eines senzilles per integrar a la vida quotidiana que ajudin a gestionar les situacions difícils i trobar més espais de calma i equilibri en la família.

CALENDARI:

Inici: 8 de novembre de 2018. Durada: 6 setmanes. Horari: 18:30 a 20 h. 

Per tal de donar a conèixer el programa s’ofereix una xerrada gratuïta oberta a tots els pares i mares interessats, el 25 d’octubre a les 19 h. Es tracta d’una activitat, d’una hora de durada, on de manera pràctica els participants poden conèixer que és el Mindfulness i els continguts del programa.

CONTINGUTS:

El programa consta de 6 sessions on treballarem d’una manera pràctica la relació que construïm amb els nostres fills i filles.

 1. Cultivar la presència. Entrenar l’atenció.
 2. Ser pare, ser mare…quines històries ens expliquem.
 3. Intel·ligència emocional.
 4. La confiança i els límits.
 5. La comunicació.
 6. Tot canvia! Com portar Mindfulness a la vida familiar.

METODOLOGIA:

 • Sessions que combinen explicació teòrica, dinàmiques i diàleg amb pràctiques d’atenció plena i moviment conscient.
 • Sessions de 1,5 hores amb periodicitat setmanal.
 • Àudios i material d’acompanyament per fer les pràctiques a casa.

COST:

El cost total del programa és de 210 euros per participant. En cas que hi participin dos membres de la família, el cost del segon serà de 180 euros.